Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

”Skraldefest” på ARGO skaber fire projektansættelser til studerende

27. februar 2019

Nye initiativer bobler op i kølvandet af COCONF 18. I foråret tester ARGO vinderkonceptet ”Skraldefesten” i Roskilde. Her åbnes genbrugspladsen helt op, for et lille entrébeløb, så alle kan komme og tage hvad de har lyst til samtidig med, at de kan få inspiration fra designere og håndværkere til at upcycle skraldet eller købe ting i genbrugsbutikken. Der håndteres omkring 145.000 tons affald på ARGO´s 14 genbrugspladser og selvom de har andre tiltag som direkte afsætning til humanitære organisationer og genbrugsbutikken, så er der stadig alt for mange brugbare ting som bliver smidt ud, som egentlig kunne genanvendes. Det behov kan initiativer som ”Skraldefesten” imødekomme.

Hvis det bliver en succes, planlægger ARGO at rulle ”Skraldefesten” ud i alle afdelinger”, siger Finn Kjær som er genbrugschef hos ARGO. ”Det er så sjovt og givende at samarbejde med nogen, som tænker helt anderledes og er fyldt med skæve tanker. Det giver os nogle meget unikke løsninger på vores udfordringer” fortsætter han.

De 4 studerende fra Zealand, Sjællands Erhvervsakademi, som vandt ARGO´s COchallenge er blevet projektansat til at designe og afholde ”Skraldefesten” for ARGO. ”Det er lidt vildt, det havde vi aldrig forestillet os, da vi startede studierne på Zealand”, siger Rikke Katkjær, som læser til laborant og som laver projektet sammen med Nadia Jeppsson, der læser datamatiker og Christina Olsen samt Melisa Rindal, der begge studerer til procesteknologer. Ingen af dem kendte hinanden før samarbejdet.

”Det tegner rigtig godt” siger Akademichef Peter Schwalbe, der tilføjer ”fra Zealands side er vi glade for at se, hvordan en vinderløsning fra COCONF nu bliver omsat til konkrete projektansættelser af vores studerende. Det er altid spændende at se, når fagligheder mødes på tværs, og der opstår helt nye synergier, som vi slet ikke kunne have forudset.”